Fotod: Eesti toidutööstused avavad uudishimulikele oma uksed
Sel nädalal avavad huvilistele oma uksed 18 toidutööstust üle Eesti, kuhu korraldatakse üle 80 ekskursiooni.
Esmakordselt avavad Eesti toidutööstused ühiselt oma uksed, nädala jooksul saab tutvuda piima-, pagari-, joogi-, kala-, valmistoidu-, jäätise- ja kondiitritööstustega üle Eesti.
„See on väga hea võimalus näha, kuidas valmib suurem osa toidust meie toidulaual. Näha saab tootmisi kalatööstusest kuni suurima toiduõlitehaseni Jõgevamaal Painkülas,“ ütles maaeluministeeriumi Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp.
Avatud toidutööstuste nädalal võtavad külalisi vastu 18 Harjumaa, Järvamaa, Jõgevamaa, Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa ja Tartumaa ettevõtet, kuhu korraldatakse kokku üle 80 ekskursiooni.
Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb avatud toidutööstuse nädala ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt registreerida. „Huvi osalemise vastu on olnud suur, kuid mitmele ekskursioonile on veel kohti,“ ütles Raudsepp.
Avatud toidutööstuste nädalat korraldavad maaeluministeerium, toiduainetööstuse liit ja põllumajandus-kaubanduskoda.
Avalöök avatud toidutööstuste nädalale anti Leiburi leivatehases Tallinnas, kus koolilapsed koos suuremate toidutööstuste juhtidega valmistasid "unistuste võileibu".
Toimetaja: Merilin Pärli