Toidukohad näevad kevade saabudes õlekõrt avatud terrassides

$content['photos'][0]['caption'.lang::suffix($GLOBALS['category']['lang'])]?>
Tallinna Raekoja platsi välikohvikud 2020. aasta kevade eriolukorra ajal Autor/allikas: Anna Aurelia Minev/ERR

Eesti hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimehe Ain Käpa sõnul võiks kevade saabudes ning koroonaviirusega nakatumiste vähenedes esimese asjana avada restoranide ning kohvikute terrassid, kus inimesed saaksid vabas õhus istuda.

Käpp ERR-ile, et selline otsus oleks loogiline, kuna vabas õhus ei levi koroonaviirus niivõrd tugevalt ning söögi- ning joogikohtadele oleks juba see parem lahendus kui kaasamüük.

"Ma arvan, et kui ilmad lähevad soojemaks, siis oleks see väga mõistlik lahendus enne seda, kui me tohime ja saame päriselt restoranid ja kohvikud lahti teha," ütles Käpp.

"Kui me vastavalt kehtestatud piirangutele hoiame pikivahet ja külaline ise läheb restoranidest kaasa ostma, istub maha, sööb oma saiakese või salati, saab ta kuskilt läbi teenindusluugi selle või lubatakse ka teenindaja terrassile. See võiks olla päris mõistlik lahendus ja seda on ka päris mitmed riigid teinud, kes on samamoodi piiranud restoranide tegevust ja lubanud alguses järk-järgult terrassidel inimestel olla. Väga mõistlik oleks meil minna sama teed."

Praeguse seisuga on restoranid-kohvikud kohapeal söömiseks suletud vähemalt 11. aprillini.

"Loodame siiski väga, et sel nädalal näitavad nakatumisnumbrid juba nende piirangute efektiivsust ja loomulikult võiks olla järgmine ettepanek ka hotellide ja restoranide liidu poolt, et lubada terrassidel külalisi võõrustada," lisas Käpp.

Toimetaja: Mirjam Mäekivi

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: