Tänane varakevadine ilm muutub taas talvisemaks ({{commentsTotal}})

{{1458215158000 | amCalendar}}

Kuigi täna võib mitmel pool Eestis nautida esimest kevad soojust ja päikest, muutub ilm eelseisval ööl taas külmemaks.

Ööl vastu reedet hakkab Põhja-Eestist lörtsi ja lund sadama. Koos sademetega Eestisse saabuv külm õhumass toob Eestisse jäite ohu ning temperatuur jääb ka homme päeval 0 kuni -5 kraadi vahele.

Tugevam varakevadine külmalaine jääb püsima reedeks ja laupäevaks, sest pühapäeval pöördub tuul läänekaarde. Ööl vastu pühapäeva langeb õhutemperatuur -5 kraadist kuni -11 kraadini, kuid päeval tõuseb +1 kuni +3 soojakraadini.

Järgmise nädalal algul areneb Valge mere kohal uus madalrõhkkonna kese. Samal jõuab Skandinaaviast Baltimaadesse uus osatsüklon. Teisipäevaks eemaldub see itta. Selle järel tugevneb Eesti kohal korraks kõrgrõhuhari.

Öökülmad jätkuvad ka järgmise nädala esimesel poolel, kuid päevane temperatuur jääb harjumuspäraselt null kraadi piiresse. Ilmateenistuse kuuprognoosi kohaselt tuleb kuu viimane kolmandik normilähedase õhutemperatuuriga ja märtsi lõpus on oodata kuivade külmade öödega ning soojade päikesepaisteliste päevadega kõrgrõhkkonna ilma.

Toimetaja: Allan Rajavee



Mis on vorsti sees? Vorsti tehakse lihast ja vorsti sees, vähemalt pildil oleva salaamivorsti sees, on liha.

Reportaaž lihalaborist: mis on vorsti sees?

Mis teeb kartulikrõpsu krõpsuvaks? Aga mis annab jäätisele sametise maitse? Vastus on toiduaine detailideni lihvitud koostis. Just sellist tehnoloogiat uuritakse ja arendatakse koos ettevõtjatega Eesti maaülikooli neljapäeval avatavas toidumajas.

Valdo Pant

Valdo Pant: ühel päeval atakiga haiglas, järgmisel süstamatkal

Tõenäoliselt ei saa me kunagi lõpuni teada, milline inimene oli Valdo Pant, kuna ajaga on hakatud teda kohati lausa müstifitseerima. Eesti ringhäälingu esimene tõeline telestaar suutis kolleegide sõnul võluda šarmiga nii tavainimesi kui ka tsensoreid, aga tööharjumustelt oli ta vanakurat ise nii enda tervise kui ka teiste vastu.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: