Paar päeva on veel kuiva suvesooja ({{commentsTotal}})

Lõppev nädalavahetus oli Eestis soe ning päikeseline. Homme on aga oodata veelgi soojemat päeva.

Esmaspäeval ulatub üle Baltimaade ja Soome kõrgrõhuala. Ilm on sajuta ja suviselt soe. Samal ajal jõuab Prantsusmaalt Taani ja liigub edasi Lõuna-Norrasse madalrõhulohk, mis toob vihma. Hoovihma võimalust Skandinaavias suurendab ka Norra merel pöörlev madalrõhkkond.

Ülehomme Baltimaade ja Soome kohal olev kõrgrõhuala küll laguneb, kuid hoiab ilma jätkuvalt sajuta. Skandinaavia kohal aga moodustub ühtne üle Skandinaavia lõunast põhja ulatuv frontaaltsoon, mille piires sajab Skandinaavimaades ja Lapimaal mitmel pool vihma. Õhutemperatuuri maksimumid tõusevad nii homme kui ka ülehomme Baltimaades, Lõuna-Rootsis ja Soomes tublisti üle 20 kraadi, vaid meretuulele avatud rannikul on jahedam.

Eeloleval ööl on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Paiguti on udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Termomeetrinäidud jäävad 6 ja 11 kraadi vahele.

Homme hommikul on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 12 kuni 15 kraadini. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s, Lääne-Eesti saartel kagutuul 3-9 m/s. Homne päev tuleb tänasest soojem ehk oodata on 18 kuni 23 kraadi.

Ka teisipäeval ilus kuiv ilm püsib ning õhusooja on keskmiselt 22 kraadi.

Kolmapäeval on aga väike võimalus, et kohati võib hoovihma sadada. Termomeetrinäidud tõusevad suviselt kuni 25 kraadini. Rannikualadel võib paiguti olla 16 kraadi sooja.

Neljapäeval on tulemas suurem ilmamuutus. Mitmel pool sajab hoovihma ja ka õhutemperatuur teeb läbi languse - keskmiselt on sooja 19 kraadi.

Nädala viimasel tööpäeval sajab jätkuvalt mitmel pool hoovihma ja ilm muutub veel veidi jahedamaks, sooja on siis oodata 15 kuni 20 kraadi.

Aga järgnevad paar päeva saab nautida veel kuiva ja ilusat ilma.

Toimetaja: Merilin Pärli



Mis on vorsti sees? Vorsti tehakse lihast ja vorsti sees, vähemalt pildil oleva salaamivorsti sees, on liha.

Reportaaž lihalaborist: mis on vorsti sees?

Mis teeb kartulikrõpsu krõpsuvaks? Aga mis annab jäätisele sametise maitse? Vastus on toiduaine detailideni lihvitud koostis. Just sellist tehnoloogiat uuritakse ja arendatakse koos ettevõtjatega Eesti maaülikooli neljapäeval avatavas toidumajas.

Valdo Pant

Valdo Pant: ühel päeval atakiga haiglas, järgmisel süstamatkal

Tõenäoliselt ei saa me kunagi lõpuni teada, milline inimene oli Valdo Pant, kuna ajaga on hakatud teda kohati lausa müstifitseerima. Eesti ringhäälingu esimene tõeline telestaar suutis kolleegide sõnul võluda šarmiga nii tavainimesi kui ka tsensoreid, aga tööharjumustelt oli ta vanakurat ise nii enda tervise kui ka teiste vastu.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: