Artikkel on rohkem kui viis aastat vana ja kuulub arhiivi, mida ERR ei uuenda.
Suurbritannias leiti veiselihapihvidest hobuseliha
Suurbritannias ja Iirimaal leiti mitmetes kaubanduskettides müügil olevatest veisepihvidest hobuse DNAd.
Iirimaa toiduohutusamet teatas eile, et nende analüüsitud 27 pihvitootest kümme sisaldasid hobuse DNAd ning 23 sea DNAd, vahendas CNN.
Hobuselihaga pihvid olid müügil mitmetes poodides ning olid pärit kahest Iiri ja ühest Briti lihatööstusest. Enamikus neist oli hobuse DNAd väga vähesel määral, kuid ühest Briti suurema jaemüüja Tesco pihvist võetud näidis sisaldas 29 protsenti hobuseliha.
Iiri toiduameti juht Alan Reilly ütles, et sealiha sattumist veisepihvidesse saab seletada sellega, et ühes tööstuses töödeldakse mitmete loomade liha. Kuidas aga hobuseliha toidu sisse sattus, ei osanud ta selgitada.
"Iirimaal ei ole hobuseliha söömine tavaks ja seetõttu ei oskaks seda pihvi seest oodata," nentis Reilly ja lisas, et samas on ka sealiha mõnede religioonide liikmete jaoks suur probleem.
Uudist on ohtralt kommenteeritud sotsiaalmeedias. Mõned Twitteri kasutajad kirjutasid, et pihvide küsitav päritolu ei ole üllatav, samas kui teised vaidlesid hobuseliha söömise eetilisuse üle.
Hobuselihaga pihvid olid müügil mitmetes poodides ning olid pärit kahest Iiri ja ühest Briti lihatööstusest. Enamikus neist oli hobuse DNAd väga vähesel määral, kuid ühest Briti suurema jaemüüja Tesco pihvist võetud näidis sisaldas 29 protsenti hobuseliha.
Iiri toiduameti juht Alan Reilly ütles, et sealiha sattumist veisepihvidesse saab seletada sellega, et ühes tööstuses töödeldakse mitmete loomade liha. Kuidas aga hobuseliha toidu sisse sattus, ei osanud ta selgitada.
"Iirimaal ei ole hobuseliha söömine tavaks ja seetõttu ei oskaks seda pihvi seest oodata," nentis Reilly ja lisas, et samas on ka sealiha mõnede religioonide liikmete jaoks suur probleem.
Uudist on ohtralt kommenteeritud sotsiaalmeedias. Mõned Twitteri kasutajad kirjutasid, et pihvide küsitav päritolu ei ole üllatav, samas kui teised vaidlesid hobuseliha söömise eetilisuse üle.
Toimetaja: Karin Koppel