Tänavune parim toiduaine on Leiburi Saib ({{commentsTotal}})

Eesti Toiduainetööstuse Liidu korraldatud konkursi "Eesti Parim Toiduaine 2011" võitis Leiburi Saib.
"Eesti Parim Toit Tervisele" on AS Rakvere Lihakombinaadi Lihaveise toodete sari, "Eesti Parim Mittealkohoolne Jook" OÜ Kadarbiku Köögivili Päikesesmuuti ja "Eesti Parim Alkohoolne Jook" AS Liviko Vana Tallinn Heritage, teatas liit.

Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab 17. korda toimunud tootekonkurss, et isegi keerulises turuolukorras panusatavad Eesti toidutootjad järjest enam kvaliteetsete uudistoodete loomisesse.

Sel aastal osales "Eesti Parima Toiduaine" konkursil 43 toodet rohkem kui eelmisel aastal. "Meie ettevõtted suudavad vaatamata arengutele, kus tarbijate ostuotsuseid mõjutab aina rohkem hind, investeerida tootearendusse ja pakkuda inimestele head ja tervislikku kodumaist toitu," kommenteeris Potisepp.
 
"Eesti Parima Toiduaine" konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad. Tootekonkursile esitati Eesti toidutootjate poolt 140 uut toodet 34 ettevõttelt.

Tootegruppide võidutooted olid:

Eesti Parim Lihatoode 2011 - Ahjukael röstsibulaga küpsetuskarbis (AS Rakvere Lihakombinaat)

Eesti Parim Pagaritoode 2011 - Saib (AS Leibur)

Eesti Parim Kondiitritoode 2011 - Kalev Désirée täidisega šokolaadid (AS Kalev Chocolate Factory)

Eesti Parim Kaste 2011 - Sinepikaste (AS Salvest)

Eesti Parim Valmistoit 2011 - Suitsuribilihaga hernesupp (AS Salvest)

Eesti Parim Piimatoode 2011 - Köögi toorjuust (AS Maag Piimatööstus)

Eesti Parim Kalatoode 2011 - Tootesari BRIIS (DGM Shipping AS)

Piirkondlikul väike-ettevõtete konkursil anti välja pronksmärgid: "Parim Toode Lõuna-Eesti Väikeettevõttelt" on Eesti müsli (Budget OÜ) ja "Parim Toode Lääne-Eesti Väikeettevõttelt" on Karja porgandileib (Karja Pagariäri OÜ).

Toimetaja: Merili Nael



ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: