Suri Estonian Business Schooli asutaja professor Madis Habakuk ({{commentsTotal}})

Professor Madis Habakuk.
Professor Madis Habakuk. Autor/allikas: EBS

Reedel, 2. septembril 2016, suri 77-aastasena majandusteadlane ja üks EBSi asutajatest, professor Madis Habakuk.

"Estonian Business School teatab kurbusega, et reedel lahkus meie hulgast EBSi üks asutajatest ja tudengite poolt palavalt armastatud professor Madis Habakuk," märgitakse EBS-i sellekohases teates.

Habakuk asutas Eestis esimese äriharidust pakkuva erakõrgkooli – Estonian Business Schooli – koos professor Marshall Fitzgeraldi (USA) ja Kanadas elava Ilmar Martensiga 1988. aastal. Ta ise töötas EBS-is nii õppejõu kui ka koolijuhina.

EBSi asutamisest kuni aastani 2000 oli Madis Habakuk EBSi president, aastatel 2003 – 2008 EBSi rektor. Alates aastast 2000 oli ta AS EBS Group juhatuse esimees.

Habakuk on oma teadustöödes uurinud juhtimisteaduse probleeme ning mõõtnud esimesena kvantitatiivselt juhtimisalast lojaalsust.

Habakuk avaldas oma eluajal mitu raamatut ning ta on lisaks Eestile jaganud oma teadmisi ja kogemusi ka mujal maailmas.

1992. aastal sai ta San Francisco Graduate School of Psychology audoktoriks ning aastal 1998 Who's Who of Professionals auliikmeks. Alates 1992. aastast oli ta Kesk- ja Ida-Euroopa Juhtimisarengu Assotsiatsiooni (Central and East European Management Development Association, CEEMAN) nõukogu liige ning alates 2007. aastast Euroopa Juhtimise Arendamise Fondi (European Foundation for Management Development, EFMD) nõukogu liige.

2013. aastal pälvis ta Ernst & Young Baltic AS poolt Eesti ettevõtluse elutöö preemia. 2014. aastal pälvis Habakuk Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese käest Valgetähe III klassi ordeni hariduselu edendamise eest.

"Professor Madis Habakuk’e jääb mälestama kogu EBSi koolipere, kes avaldavad südamest kaastunnet Madis Habakuke perele ja lähedastele. EBSis (Lauteri 3, Tallinn) on avatud Madis Habakuke mälestusraamat," tõdetakse kooli teates.

Toimetaja: Rain Kooli



Mis on vorsti sees? Vorsti tehakse lihast ja vorsti sees, vähemalt pildil oleva salaamivorsti sees, on liha.

Reportaaž lihalaborist: mis on vorsti sees?

Mis teeb kartulikrõpsu krõpsuvaks? Aga mis annab jäätisele sametise maitse? Vastus on toiduaine detailideni lihvitud koostis. Just sellist tehnoloogiat uuritakse ja arendatakse koos ettevõtjatega Eesti maaülikooli neljapäeval avatavas toidumajas.

Kaader filmist CSI.

Kohtusemiootika: miks on kohtuteaduses palju vigu?

Koomik John Oliver seadis hiljutises telesaates „Last Week Tonight“ küsimuse alla kohtuteaduse valiidsuse. Populaarsed teleseriaalid nagu „CSI“ kultiveerivad ühiskonnas ettekujutust kohtuteadusest, mis suvaliste ettejuhtuvate tõendite põhjal suudab tõsikindlalt tuvastada kellegi süü või süütuse.

tehnikakommentaar
Valdo Pant

Valdo Pant: ühel päeval atakiga haiglas, järgmisel süstamatkal

Tõenäoliselt ei saa me kunagi lõpuni teada, milline inimene oli Valdo Pant, kuna ajaga on hakatud teda kohati lausa müstifitseerima. Eesti ringhäälingu esimene tõeline telestaar suutis kolleegide sõnul võluda šarmiga nii tavainimesi kui ka tsensoreid, aga tööharjumustelt oli ta vanakurat ise nii enda tervise kui ka teiste vastu.

Juhan Parts

Eesti muredest prii Juhan Partsi tööpõld laiub nüüd Ukrainast Aafrikani

Euroopa Kontrollikoja liige Juhan Parts on Eesti muredest vaba mees, kes kodumaa asjadel silma peal hoiab, aga mõtleb nüüd probleemidele Ukrainast Aafrikani. Toomas Sildam kohtus Juhan Partsiga reedel riigikogu kohvikus, kui Parts oli lõpetanud just kohtumise parlamendi Euroopa Liidu asjade komisjoniga.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: