Otse kolmapäeval kell 10: Eesti toidutootjate aastakonverents ({{commentsTotal}})

Toidulaud
Toidulaud Autor/allikas: Renee Altrov

Toiduliit korraldab kolmapäeval Tallinnas XII Toidutööstuse aastakonverentsi, mis seekord keskendub meie toidulauale 25 aasta pärast. Ettekandeid ja arutelusid konverentsilt ning tänavuse Eesti parima toiduaine väljakuulutamist saab otsepildis jälgida portaalis ERR.ee.

Konverentsil arutletakse terve päeva jooksul Eesti majanduskeskkonna (lähi)tuleviku, toidupoliitika tulevikusuundade, Eesti toidu jätkusuutlikkuse ja toidutööstuse suurimate mõjutegurite teemal. Teiste seas esinevad oma ettekandega maaeluminister Tarmo Tamm, Eesti Panga ökonomist Rasmus Kattai, Fazer Grupi arendus- ja innovatsioonitegevuste juht Päivi Juolahti jpt. Paneeldiskussioonides osalevad Orkla Eesti turundusdirektor Anne Tääkre, Santa Maria juhatuse esimees Rainer Tammet, Atria Eesti juht Olle Horm, Saaremaa Piimatööstuse juht Ülo Kivine jpt.

Ühtlasi kuulutatakse välja Eesti tänavune parim toiduaine ja parim EV100 eritoode. Tseremoonial osalevad president Kersti Kaljulaid ja maaeluminister Tarmo Tamm.

Päeva modereerivad Toiduliidu juht Sirje Potisepp ning Tere ja Farmi Piimatööstuse juht Katre Kõvask.

Konverentsi ajakava:

10.00 Sissejuhatus, Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp

10.05 Toiduliidu volikogu esimehe Veljo Ipitsa pöördumine

I sessioon: Toiduainetööstus ja majanduskeskkond, moderaator Sirje Potisepp

10.15 Maailma ja Eesti majanduse (lähi)tulevik, Eesti Panga ökonomist Rasmus Kattai

11.00 Uus toit meie toidulaual (putukasaia turuletoomise näitel), Fazer Grupi arendus- ja innovatsioonitegevuste juht Päivi Juolahti

11.30 Toidupoliitika tulevikusuunad, maaeluminister Tarmo Tamm

12.50 Eesti parim toiduaine 2018 ja EV100 eritoote väljakuulutamine, võitjate autasustamine

II sessioon: Toiduainetööstus ja mõjutegurid, moderaator Katre Kõvask

14.00 Toiduainetööstuse tööjõu ja oskuste prognoos OSKA põllumajanduse ja toiduainetööstuse rakendusuuringus, uuringujuht Karin Jõers-Türn ja vanemanalüütik Siim Krusell

14.30-15 Mis on tööandjabränding?, tööandja turundus- ja värbamisagentuur Brandem tegevjuht Marie Evart

15.30 Toodete reformuleerimisest suhkru ja soola näidetel, AS Santa Maria juhatuse esimees Rainer Tammet ja AS Orkla Eesti turundusdirektor Anne Tääkre

16.00 Diskussioonivoor: Kuidas tagada Eesti toidu jätkusuutlikkus aastaks 2043?

Osalejad: Olle Horm (Atria Eesti AS), Ülo Kivine (Saaremaa Piimatööstus AS), Pille Pokk (Sangaste Linnas AS), Illar Lemetti (Maaeluministeeriumi kantsler), moderaator Katre Kõvask

16.50 Lõppsõna ja kokkuvõte

Toimetaja: Mirjam Mäekivi



ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: