Hiiumaal peeti kalurite päeva ({{commentsTotal}})

Kala on olnud läbi aegade eestlaste toidulaual tähtsalt kohal. Seda eriti saartel. Hiiumaal on pikk traditsioon, et igal aastal peetakse kalurite päeva, kus kõik huvilised saavad kalatoitude aga ka muu kalandusega seonduvaga lähemalt tutvust teha.

Reede pärastlõunal täitus Kärdlas Rannapaargu ümbrus rahvaga. Kalurite päeva peeti juba nõukogude ajal, kuid praegusel kujul on seda korraldatud üle kahekümne aasta, vahendas "Aktuaalne kaamera".

AS Hiiu Kalur juhatuse esimees, Hiiumaa kalurite päeva üks korraldajatest Urmas Reimann ütles, et eesmärk on hoida elus traditsiooni ja propageerida kalandust ja kaluriks olemist.

Hea suitsukala tegemine nõuab oskusi. Kalakokk Hanno Kask jagas oma õpitoas rahvale nippe, mida ta aastate jooksul kogunud on.

"Kõige olulisemaks nipiks kala suitsutamise juures on kala. Kala peab olema hea ja kala on hea, sest kala on Hiiumaalt püütud täna hommikul. Täna suitsutame lesta ja see on tõeline maiuspala," rääkis Kask.

Suitsu saamiseks kasutas Kask lepapuud. Ta ütles, et moodsate ahjudega läheb kala suitsutamine kiiresti. Tundide asemel kulub nüüd kõigest viisteist minutit.

Toimetaja: Aleksander Krjukov



ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: