Vändras avati põhjaliku renoveerimise läbinud sotsiaalmaja ({{commentsTotal}})

Vändras avati põhjaliku renoveerimise järel sotsiaalmaja, kus varasema nelja asemel saab nüüd elada kümme inimest ja tegutseb päevakeskus.

Majas elavadki noored psüühilise erivajadusega inimesed, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Enam kui saja aasta vanuse maja remont läks maksma 350 000 eurot, sellest üle 120 000 andis Põhja-Pärnumaa vald, ülejäänu tuli Euroopa Sotsiaalfondist.

"Seest läks teise korruse väljaehitus ja esimese korruse renoveerimine. Ülemisele korrusele tuli meil seitse tuba klientide elamiseks. Alla jäi kolm tuba liitpuudega klientidele. Kui enne võis majas elada neli inimest, siis nüüd võib elada kümme inimest ja need on just toetatud elamise klientidele. Ja praegusel juhul elavad meil ikkagi eelkõige noored psüühilise erivajadusega kliendid, kes vajavad igapäevast tuge ja toetust, kuid saavad ise ka juba päris hästi hakkama," selgitas Vändra sotsiaalmaja juhataja Lembi Uulimaa.

"[See on] kümnele inimesele pluss päevakeskuse ruumid kogu valla inimestele. Ja kes on meile teenustele suunatud. Teenustel on meil praegu natuke üle 40 inimese," lisas ta.

Toimetaja: Laur Viirand



ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: