Veerandsajandi parimaks toiduaineks valiti Leiburi Rukkipala
Kolmapäeval toimunud Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil anti Eesti Parima Toiduaine 25 Grand Prix' eriauhind Leiburi Rukkipalale.
"Grand Prix' eripreemiaga tunnustame toodet, mis sai omal ajal auhinna oma innovaatilisuse eest, kuid on ajahambale vastu pidanud ja troonib endiselt eestlaste lemmikute tabeleid," selgitas Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Potisepa sõnul on Rukkipala suurepäraste maitseomadustega leib, mis on eestlaste lemmikuna pikki aastaid leivatoodete müügitabeleid trooninud ning auväärne tiitel on seetõttu täielikult välja teenitud.
Konkursil kandideeris auhinnale 25 toodet, millest esmase valiku tegi rahvas ning teises voorus valis võitja toiduliidu juhtkogu.
Iga toidutootja sai Grand Prix' võistlusele esitada ühe toote.
Toimetaja: Marko Tooming