Peipsi ääres toimub suur toidufestival
Juba kolmandat korda peetakse toidufestivali Peipsi Toidu Tänav 175 km. Rannajoone lähedal pakub erinevaid toite 42 ajutist restorani, seda Peipsi järve tipust Vasknarvast kuni Eesti kagunurgas asuva Saabolda külani välja.
Peipsi järve ja Lämmijärve rannaäärsetes paikades avati pop-up restoranid, kus toidugurmaanid said maitsta kala- ja sibulatoite. Söögikohad olid avatud terassidele või koduhoovidesse inimeste poolt, kes tahtsid külastajatele pakkuda just oma kodukoha eripäraseid toite, vahendas "Aktuaalne kaamera".
Peipsi Toidu Tänav 175 km korraldaja Triinu Akkermann ütles, et igast restoranist saab nii eelrooga, pearooga kui ka magustoitu. "Peaks saama läbilõike nii Põhja-Peipsi köögist, vanausuliste köögist, kui ka allpool - setode köögist," lausus Akkermann.
Räpina sadamas pakuti nii traditsionilisi kui ka omapärase retsepti järgi valmistatud kalatoite.
Mehikoorma lähistel Pihuste talus kasvatatakse erinevaid pipraid, mida pererahvas nüüd oma Peipsi Pipra restorani pea kõikides toitudes kasutas.
"Täna pakume me selliseid traditsioonilisi Lõuna-Eesti Peipsi toite, aga oleme lisanud neile väikse vürtsi juurde. Ostetakse kõike ja köök on väga hädas, tegelikult läheb kõik kaubaks. Tuleb praegu niimoodi välja, et perekonniti võetakse terve menüü endale laua peale," ütles Pihuste talu perenaine Anett Kallari.
Toimetaja: Aleksander Krjukov