GAG kaotab Kotzebue õppehoone puhveti menüüst ebatervislikud tooted

Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi Kotzebue tänava õppehoone puhveti menüüst kaovad alates mai algusest ebatervislikud tooted, mis asendatakse tervislike vahepaladega.
Kooli direktor Hendrik Agur teatas lapsevanematele saadetud kirjas, et menüü muutub alates 2. maist.
"Kaotame müügist kõrge suhkrusisaldusega, hüdrogeenitud taimerasvade ja säilitusainetega tooted. Asendame need tervislike vahepaladega, milleks on näiteks pähklid, rosinad ja maasikad. Alles jäävad ka praegu müügil olevad puuviljad, porgandid, võileivad, tortiljad, salatid ja maitsestamata veed," seisis teates.
Direktor põhjendas muudatust sellega, et GAGi üks põhiväärtustest on tervislikud eluviisid, mille alla kuulub ka tervislik toitumine.
Aguri sõnul peaks koolipuhvet õpetama lapsi tegema nii koolis kui ka iseseisvalt väljaspool kooli tervislikumaid valikuid. Kõige nooremad õpilased saavad koolist kaasa oma esimesed tarbimisharjumused, mis peaksid olema laste tervise seisukohast õiged.
"Märgin ära, et toodete hinnad tõusevad, kuna tervislik ongi kallim," lisas ta.
Kotzebue maja puhvetit testitakse ja kutsutakse ka vanemat kooliosa sinna einestama, sest Aguri sõnul plaanitakse tervislikumaks muuta ka GAG-i vanalinnas asuva õppehoone puhvetis pakutavat.
Toimetaja: Karin Koppel