Noa salmonelloosipuhangut ei põhjustanud tooraine ({{commentsTotal}})

Restoran Noa.
Restoran Noa. Autor/allikas: noaresto.ee

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) selgitas välja, et Noa restoranist alguse saanud salmonelloosipuhangut ei põhjustanud restoranis pakutavas toidus kasutatud tooraine.

"Täna saame öelda, et roa valmistamiseks kasutatud veiseliha ja muna olid laboratoorsete uuringute tulemusena nõuetekohased," ütles VTA pressiesindaja Elen Kurvits Postimehele.

Veterinaar- ja toiduamet lõpetas salmonelloosipuhangu uurimisel omapoolsed menetlustoimingud, epidemioloogilist uurimist jätkab terviseamet. Kuna saastumise allikas ja levikuteed on veel väljaselgitamisel, siis juhtumi analüüs jätkub.

Kuna VTA kinnitusel oli tooraine haigusetekitajatest puhas, siis tähendab see terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri sõnul, et toit saastus salmonelloositekitajatega kindlasti restoranis kohapeal toiduvalmistamise käigus, kirjutab Delfi.

Saluri ütles, et restoraniga Noa seotud salmonelloosipuhangu põhjuste uurimine veel käib ja tulemused võivad selguda tuleva nädala esmaspäeval.

NOA restoranist alguse saanud salmonelloosi haigestus üle 30 inimese.

Toimetaja: Merili Nael



ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: