Restorani haigusepuhangu uurimine lõppes täpset põhjust välja selgitamata ({{commentsTotal}})

Restoran Noa.
Restoran Noa. Autor/allikas: noaresto.ee

Terviseamet tuvastas sarnaselt toiduametile, et tänavu juulis Tallinna-Viimsi piiril asuvast Noa restoranist alguse saanud salmonelloosipuhangut ei põhjustanud tooraine.

"Terviseameti ning veterinaar- ja toiduameti uuringu tulemused näitasid, et Noa restorani külastajad nakatusid salmonelloosi toiduvalmistamise käigus hakklihaga kokkupuutunud haigusetekitaja tõttu," ütles terviseameti pressiesindaja Iris Saluri ERR-ile.

Seda, kuidas tooraine haigusetekitajaga söögivalmistamise käigus kokku puutus, pole tagantjärele võimalik enam tuvastada.

NOA restoranis veiseliha tartari söömisest alguse saanud salmonelloosipuhangus haigestus kokku üle 30 inimese. Haiglas tuvastati, et tegemist oli salmonelloosi D-tüvega, mis pole inimeselt inimesele leviv nakkus.

Toimetaja: Priit Luts



Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: