Järvamaal Koigis toimub umbrohufestival

Järvamaal Koigis algab kaks päeva kestev umbrohufestival, mille märksõnadeks on eestimaine, looduslik ja tervislik toit.
Täna keskendutatakse koolikokkadele ja őpilastele. Tippkokk Dmitri Demjanov räägib ja näitab, kuidas muuta koolitoit rohelisemaks ja maitsvamaks, ning őpilaste söögivahetund toimub Koigi mőisa peahoonesse loodud pop-up restoranis, vahendasid ERR-i teleuudised.
Laupäeval toimuvad loengud ja töötoad, kus õpetatakse, kuidas kasutada meie looduses ja aias kasvavat umbrohtu, nagu näiteks naat, võilill, nõges, ohakas, nurmenukk, toiduna või toidulisandina.
Toitumis-spetsialistid tutvustavad umbrohusmuutisid ja toortoitu. Toimub ka rohevahetus - igal soovijal on vőimalik tulla oma istikutega ja neid müüa vői vahetada teiste huvilistega.
Toimetaja: Heikki Aasaru