ERR uuris, kuidas Narvas vastlad läksid

Foto: Urmet Kook

Vastlapäeval Narvas massiliselt ei kelgutatud, kuid see eest söödi isukalt vastlakukleid. Vahukoorekreemiga saiakesi ostetakse piirilinnas aina rohkem. Vastlakuklid on maitsvad ja neid peetakse osaks Eesti kultuuriruumist.

Vastlakuklid valmivad Narva Alex kohviku köögis. Retsept saadi päranduseks kohviku eelmiselt peremehelt. Kukli põhja läheb pohla- või rabarberimoos, peale paksult vahukoorekreemi. Veel paar näpuliigutust ja hõrgutis ongi valmis. Ühtekokku on kohvikus vastlapäevaks tehtud paarsada kuklit, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Mõned tellivad kontorisse, mõned lihtsalt koju, keegi sööb siin kohapeal. Kõikidele tavaliselt meeldivad ja see on kõige tähtsam meie jaoks," ütles Alex kohviku juhataja Aleksandr Lušin.

Suuremad kuklitarbijad on tavaliselt eestlastest juhtkonnaga kontorid ja ettevõtted, mis oma töötajatele vastlapäevameeleolu kingivad. Kaks karpi lähevad näiteks autokauplusesse.

"On maitsev, hea maitseelamus. Siis on minu arust hea nagu Eesti kultuuri sisseelamine ka," sõnas Elke Narva esinduse juhiabi Olga Frants.

Vastlakuklid on heaks kaubaks ka Narva suuremates poodides. Fama keskuse Rimis laotakse letile juba uut partiid. Kukleid ostetakse iga aastaga üha rohkem. Narva kelgumäed on aga vastlapäeval tühjavõitu. Venelaste vastlad saavad hoo sisse alles eeloleval pühapäeval.

Toimetaja: Aleksander Krjukov

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: