Toidutööstuses algas avatud uste nädal
Esmaspäeval algas avatud toidutööstuse nädal ning 28 Eesti suurt ja väikest toidutööstust näitavad huvilistele, kuidas valmib kvaliteetne Eesti toit.
Avatud toiduainetööstuse nädalal saavad huvilised vaadata, kuidas tehakse eesti toidiaineid, näiteks kuidas teeb väikeettevõtja šokolaadi. Ja kui veab, saab maista ka - sulašokolaadi.
Käsitööšokolaadi tootja Chocolala võttis uudistajad isuäratava šokolaadilõhnaga vastu juba uksel. Ettevõtte asutanud Kristi Lehtis töötas 15 aastat advokaadina enne, kui otsustas teha oma ettevõtte alal, mis tal silma särama paneb. Kuidas šokolaadi teha, õppis ta välismaal.
"See võttis kuskil pool aastat kuni aasta aega, et hakata oma retsepte tegema ja selliseid just eestipäraseid retsepte, et põdrasamblikuga, kuusevõrsega, mida keegi tegelikult ju ei õpeta," rääkis Lehtis.
Kolme ja poole aasta eest koduköögis alustanud väikeettevõttel on 10 töötajat ja käive oli eelimisel aastal 420 000 eurot.
Ühes päevas tehakse 2000-3000 šokolaadikommi, aga ka muud põnevat. "Aktuaalse kaamera" ekskursiooni ajal valmistati hiljem kuldse tooni saavate kaunistustega mune ja kingi Kuveidist pärit huvilisele. Šokolaadi on siit tellitud Rootsi, Soome ja Jaapanisse.
Allikas: "Aktuaalne kaamera"