Pärnumaa maitsete aasta algas raba- ja rannarahva õhtusöögiga
Pärnumaa maitsete aasta algas raba- ja rannarahva õhtusöögiga, kus pakuti Pärnumaale omast ja kohapeal kasvatatud toitu.
Raba- ja rannarahva toidulaud on juba aegade algusest sõltunud piirkonna eripärast ning looduse rütmidest ja toidulaua katavad loomulikult meri, mets ja põllud, vahendas "Aktuaalne kaamera".
Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toidule ja mille toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Üle-eelmisel aastal kandis tiitlit Hiiumaa, mullu oli Peipsiääre maitsete aasta. Kuni järgmise aasta maini on aga fookuses Pärnumaa
Millised on siis need Pärnumaa maitsed?
"Kurk ja räim on kindlasti kaks põhilist, mida välja tuua. Lisaks sellele on meil väga palju umbrohutoite, et sellised jumala toredad asjad, mis ei jõua võib-olla nii palju toidulauale kui võiks," selgitas "Pärnumaa maitsete aasta" projektijuht Kadi Elmeste.
"Pärnu võitis siis konkursi seekord, sest soovijaid oli väga palju seekord. Eestit iseloomustab väga hea toid, meie toit on hästi puhas. Meie toidul on omapära, me võime selle üle uhked olla," märkis maaeluminister Tarmo Tamm.
"Me seadsime endale eesmärgiks, et Pärnumaa toit jõuaks aasta jooksul miljoni inimeseni. Teisest küljest, kui me loeme kokku kõik need toidufestivalid, mis on Pärnumaal, kui palju siin on külastajaid, kui palju on Pärnumaal turiste, kes käivad, siis ma usun, et tuleb see miljon aasta jooksul ära küll," lisas projektijuht Elmeste.
Ülevaadet Pärnumaa toiduürituste kohta näeb aadressil visitparnu.com/maitsed.
Toimetaja: Laur Viirand