Sibulatee puhvetite päeval sai maitsta Peipsi ääres kasvatatud saadusi
Esimesel Sibulatee puhvetite päeval pandi püsti 16 puhvetit, kust sai maitsta ja koju kaasa osta Peipsi ääres kasvatatud head ja paremat.
Voronja galerii puhvetis askeldasid täna galerii peremees monsieur Voronin ja perenaine madame Voronja. Peremees Voronin tõdes, et maameestele tänane linnavurlemenüü peale ei lähe, vahendas "Aktuaalne kaamera".
"Meil on täna Voronini sibulapirukas./.../ Aga kuna me oleme ise linnast pärit ja sellise linnavurle köögi välja kuulutanud, siis see ei ole päris traditsiooniline siinkandi sibulakook, see on lahtine pirukas, seal on väga palju linnalikke maitseid. Nii mõnigi maamees, kes meil on külas käinud, on öelnud, et see ei maitse päris nii, nagu siinkandis tehakse. Aga see ei ole olnudki meie eesmärk," rääkis Voronja galerii peremees Raul.
Järjekord linnavurle köögi taga oli siiski pikk. Järjekorrale ei paistnud lõppu ka Varnja kõige lõunapoolsemas puhvetis Lõpp-peatus, kus pererahvas kostitas külalisi peamiselt kalatoitudega.
Lõpp-peatuse perenaine Herling ütles, et inimesi on olnud väga palju ja kõikjalt Eestist ning kõige rohkem meeldib külalistele suitsukala.
Toimetaja: Karin Koppel