Olustvere hoidistemess muutub aina populaarsemaks
Eestlased on jätkuvalt seda usku, et oma aiasaadused tuleb kas siis ära marineerida või moosiks ja mahlaks keeta. Olustvere hoidiste mess tõestas jälle, et hoidistamine on endiselt popp ja see on ka hea võimalus oma toidulauda rikastada.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli korraldatav hoidiste mess on aasta-aastalt populaarsust kasvatanud.
Ühe leti ääres oli eriti palju tunglemist, seal sai degusteerida paljudest Eesti maakondadest kokku toodud hoidiseid.
"Elamuse saab hoidisest, mis on tehtud nagu kunagi oli Põltsamaa želee Kosmos, paljud mäletavad seda. Või siis on näiteks peedisinep, see on ka inimestele üllatuselamust pakkunud," ütles Kodukant Tartumaa esindaja Külli Pann.
Tegime moosimessil pisikese tiiru koos Olustvere maamajanduskooli õppetööstuse juhataja Edgar Lepmaniga, et teada saada, millised on uued või populaarsed hoidistamistrendid.
"Aasta-aastalt populaarsemaks läheb ikkagi rabarber ja tšilli (kasutamine) kogub hoogu. Seda on siin täna väga palju esindatud," lausus Lepman.
Olustveres peeti hoidiste messi 18. korda.
Toimetaja: Marko Tooming