Peipsiääre soolakurgi tootja kaalub Ukraina tööliste värbamist ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Aastaringselt kasvatavad Eestis värsket kurki Grüne Fee ja Peipsi aiand
Aastaringselt kasvatavad Eestis värsket kurki Grüne Fee ja Peipsi aiand Autor/allikas: Postimees/Scanpix

Peipsi ääres soolakurki tootev Veeta OÜ omanik Freddy Poklonsky kaalub kohalike töökäte puudumise tõttu järgmiseks hooajaks Ukraina tööliste värbaminst.

Eelmisel aastal Ettevõtluse Arenduse Sihtasutuse (EAS) ja põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) toetusega soolakurgi tootmist laiendanud ettevõtja sõnul on Peipsi ääres keeruline tööjõudu leida, mis sunnib välistööjõu poole vaatama.

Ettevõte ehitab sügisel PRIA toel ka uued kasvuhooned, et järgmine aasta toodangut suurendada, aga juba praegu on Poklonsky sõnul raskusi töökäte leidmisega.

"Otsingi praegu uusi töötajaid, aga neid annab siin maal otsida. Pean vist samuti Ukrainast tooma, nagu mõni naaberettevõte toob. Personal kasvaks koos uute kasvuhoonete ja tootmishoonega meil 15-20 inimese võrra," ütles Poklonsky BNS-ile.

"Järgmine aasta läheb ukrainlaste värbamiseks. Ehitan neile siia veel ka elamise. Esialgu katsun eestlastega hakkama saada," sõnas ta

Eelmisel aastal sai ettevõte EAS-ilt ligi 3900 eurot toetust, et uurida soolakurkide tootmistehnoloogiat, mille abil Peipsi äärde ehitutud uuede tootmishoonesse soetada võimalikult efektiivset tehnoloogiat.

"Oleme kõvasti targemaks saanud, kuidas soolakurki toota," rääkis Poklonsky. Uues hoones on toodangut tõstetud tema sõnul ligi kaks korda.

"Suudame toota kaks-kolm tonni soolakurki päevas," sõnas Poklonsky. "Hooaeg pole veel läbi ja hoone sai alles umbes kuu aega tagasi valmis, aga hetkel kliente juurde ei saa enam võtta, kuna hooaega on kuu aega veel."

Poklonsky sõnul on tulemas järgmisel hooajal ka suuremate tootmismahtudega lepingud, mis nõuavadki rohkem tööjõudu.

Uue tootmishoonega suureness soolakurkide tootmismaht Poklonski sõnul kuus-seitse korda.

Veeta OÜ on saanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutustest (EAS) 3864 eurot toetust köögiviljade fermenteerimise uurimiseks, Projekti kogumaksumus on 4830 eurot.

Allikas: BNS

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: