M.V. Wool lühendab e-vabade toodete säilivusaega

Kalatöötleja M.V. Wool lühendab detsembrist külmsuitsutatud ja soolatud toodete realiseerimisaja seniselt 30 päevalt 24 päevale. Otsus puudutab neid tooteid, kus ei ole kasutatud listeeria kasvu pärssivaid e-aineid, teatas ettevõte.
Ettevõte lühendab toodete säilivustähtaegu alates 10. detsembrist. Üleminekuaeg on vajalik seoses lepingutega, mis nõuavad klientide teavitamist minimaalselt üks kuu enne tehtavaid muudatusi. Ettevõte on juba alustanud jaekaubanduse teavitamist muudatusest.
"Tahame minna probleemi juurteni ning välistada täielikult listeeriabakter nii tootmises kui ka toodetes. Otsime lahendusi, mis on kõigi osapoolte huvides ja lubavad tarbijal olla kindel, et M.V. Wooli tooted on naturaalsed, ohutud ja listeeriavabad," ütles ettevõtte nõukogu esimees Meelis Vetevool.
Ettevõte alustas neljapäeval Harku tehases täielikku pesemist, desinfitseerimist ja steriliseerimist, mille vältel on ettevõttes kaheks päevaks tootmine peatatud. Meetme eesmärgiks on välistada listeeriabakteri esinemine tootmishoones ja –pindadel.
Toimetaja: Merilin Pärli