X

Laadi alla uus Eesti Raadio äpp, kust leiad kõik ERRi raadiojaamad, suure muusikavaliku ja podcastid.

Läti TV: PBK lõpetab märtsis uudiste edastamise

PBK mikrofon.
PBK mikrofon. Autor/allikas: Siim Lõvi /ERR

Läti Televisiooni (LSM) edastatud kinnitamata andmetel lõpetab venekeelne uudistekanal PBK märtsis uudiste edastamise. Samas ei selgu LSM-i artiklist, kas PBK uudised lõpetavad töö ainult Lätis või ka mujal.

LSM andmeil edastab PBK uudiseid viimast korda 20. märtsil.

Veebruari alguses otsisid Eesti kaitsepolitsei (Kapo) ja Läti julgeolekuteenistus (VDD) seoses rahvusvaheliste sanktsioonide seaduste rikkumise kahtlusega läbi telekanali PBK emafirma Baltijas Mediju Alianse (BMA) kontorid Riias ja Tallinnas. ERR-i andmetel on Läti alustatud ja Eesti toetatud uurimise keskmes Venemaa mõjuka ettevõtja Juri Kovaltšuki Balti riikidesse ulatuv finantshaare. Lääne meedias on nimetatud teda ka "Putini isiklikuks pankuriks".

BMA on kontsern, mille peakontor asub Riias. Kolmes Balti riigis töötab BMA allüksustes kokku üle 200 inimese. Kokku hõlmab kontsern 25 telekanalit Baltikumis. PBK kõrval kuuluvad kontserni näiteks REN TV ja NTV MIR materjalidel põhinevad telekanalid, PBK muusikakanal ja Baltija mediju reklama reklaamiagentuurid, reklaami ja meediaagentuur Ren TV Baltic, telekanali Tem LV levitaja, meediamaja Print Media, aga ka ajalehed MK Latvija ja MK Estonia. 

Eelmise aasta novembris teatas LSM, kuidas Läti ringhäälingu regulaator (NEPLP) peatas üheksa Vene telekanali näitamise riigis. Kõigi üheksa telekanali tegelik omanik on Juri Kovaltšuk, kes on Euroopa Liidu sanktsioneeritavate nimekirjas seoses Ukraina territoriaalse ühtsuse õõnestamisega ja kes kuulub Kremli siseringi.

Alates 2020. aastast peatas Venemaa meediaagentuur Sputnik sanktsioonide tõttu oma tegevuse Eestis. Rossija Segodnja asutas Sputniku 2014. aastal oma rahvusvahelise haruna. Rossija Segodnja peadirektor Dmitri Kisseljov kuulub Euroopa Liidu personaalsete sanktsioonide nimekirja seoses Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumise toetamisega. Vene võimud on rahvusvahelisel areenil Eesti ja Läti tegevust mitmel korral kritiseerinud.

Toimetaja: Merili Nael

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: